ETT ITALIENSKT ARV

Våra värderingar: enkelt, bekymmerslöst, robust, jordnära.

Våra löften: vi är pionjärer inom professionell köksutrustning och en pålitlig partner i köket. Vi är passionerade att leverera praktiska, effektiva, användarvänliga lösningar. Vi kombinerar kvalitet och italiensk matlagningstradition i allt vi gör.

Zanussi Professionals historia går tillbaka till Pordenone i nordöstra Italien och året 1916, då Antonio Zanussi, en ung ugnsreparatör, öppnade en egen verkstad vid namn Officina Fumisteria Antonio Zanussi.

Den lilla verkstaden på 30 m² med tre medarbetare expanderade och vid 1936 täckte den en yta på 3000 m² och anställde hundra personer.

Det var inte långt innan den första serieproducerade vedeldade spisen tillverkades: den legendariska AZP, komplett med kokplatta i gjutjärn. Spisen skulle komma att bli en internationell succé.

AZP-Antonio-Zanussi-Pordenone-Wood-burning-stove-with-hot-plate-
zanussi-professional-timeline

Företaget började växa ordentligt år 1946, då, tack vare Lino Zanussi (en av Antonios söner), det blev en ledande tillverkare av vitvaror med mer än 300 anställda. Det var inte långt innan de första kylskåpen och diskmaskinerna kunde hittas i de flesta italienska hem.

År 1962, vann gasspismodellen 700 det prestigefulla designpriset “Compasso d’Oro” och Italien gick om Tysklad som producent av vitvaror. Antonio Zanussis verkstadsföretag började exportera varor till 70 länder.

Under 1968, köpte Zanussi Professional F. Zoppas SpA, Italiens näst största tillverkare av elektronik, vitvaror och storköksutrustning.

Grundat 1951, Zoppas Grandi Cucine storköksdivision tillförde enorm erfarenhet till Zanussi vilket också snart blev en av dess viktigaste tillgångar och erkännande som världsledande specialist.

Zoppas Grandi Cucine tillät företaget att ta sig in på storköksmarknaden. På det sena 1960-talet började Zoppas massproducera professionell köksutrustning genom framför allt stora gasspisar som var kompatibla med alla sorters gas på marknaden. En stor konkurrensfördel.

Zoppas grandi cucine
Zanussi Professional_induction from hours to seconds

Zanussi Professionals varumärke Zoppas Grandi Cucine, var även ansvarig för att ta fram de första konvektionsugnarna som introducerades på marknaden under 1970-talet. Dessa ugnar bidrog med en significant ökning av produktiviteten i köken samt förbättrade matkvaliteten.

År 2000, introducerades Food Safe Control-funktionen i ugnarna. Den används för övervakning av den mikrobiologisk säkerhet under tillagningsprocessen.

Flower Flame-brännaren introducerades under 2003, ett unikt system som tillåter dig att anpassa brännarlågan exakt efter diametern på ditt kokkärl.

Zanussi Professional_oven 219x259px b

EasySteamPlus T, Zanussi Professionals nya pekskärmsteknik för ugnar lanserades år 2010.

Från och med 2016 säljs Zanussi Professional-produkter i 70 länder, senast in i Förenade Arabemiraten.
Som en av de första vita goda varumärkena som pionjär en massmarknadsstrategi är det inte överraskande att Zanussi Professional är en tidig adopterare och omfattar den digitala tiden för att engagera sig med konsumenterna i varje steg på resan, vilket visar sig vara ett slag med årtusenden.